• Menu
  • Menu

Nejlepší asijské restaurace v Praze: 15 tipů, kam na dobrou Asii

Vydejte se poznat orientální chutě. Objevte nejlepší asijské restaurace v Praze a pochutnejte si na skvělém sushi, vietnamské kuchyni nebo třeba thajských nudlích Pad Thai. V tomto článku se podíváme na celkem 15 tipů, mezi kterými najdete jak luxusní podniky, tak i menší bistra s rodinnou atmosférou.

1. SaSaZu Restaurant

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SaSazu (@sasazu_restaurant)


Pokud přemýšlíte, kam na asijskou kuchyni v Praze, špičková asijská restaurace SaSaZu by neměla uniknout vaší pozornosti. Nachází se v srdci Holešovické tržnice a užívat si zde můžete originální fusion asijské kuchyně. Vzhledem k tomu se jedná o perfektní volbu pro nejrůznější speciální příležitosti, jako jsou například oslavy narozenin či výročí. Zdejší kuchaři sází na jednoduché a rychlé úpravy jídel s respektem k původním recepturám. Restaurace je založena na pěti hlavních asijských kuchařských postupech, které se označují jako Sambal, Otak-Otak, Roti, Flame a Tai-Tai. Jistotou je, že budete odcházet plní dosud nepoznaných chutí a vůní.

2. Dian

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dian (@dianprague)


Za vznikem restaurace Dian stojí uznávaná dvojice bratrů Khanha a Gianga Ta. Jejich cílem bylo vytvořit místo, které budete s chutí navštěvovat, kde ochutnáte pestrá jídla i perfektní drinky. Těšit se můžete na interiér s dřevěnými prvky a otevřenou kuchyní v hlavní roli, díky čemuž můžete sledovat kuchaře při práci. Ve všední dny si můžete pochutnat na denním menu, kromě toho v nabídce najdete speciální večerní a sobotní menu. Užívat si zde můžete oblíbené servírování doprostřed stolu, abyste se o jednotlivé pokrmy mohli dělit společně s přáteli či rodinou.

3. Sia Restaurant

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sia Restaurant (@sia_restaurant)


Další skvostná asijská restaurace v Praze nese označení Sia Restaurant. Její interiér odkazuje na typické pojetí asijských tržišť. Příprava jednotlivých jídel probíhá v otevřené kuchyni, díky čemuž můžete pohodlně nahlédnout kuchařům pod ruce. Po vzoru asijského způsobu stolování se i v tomto případě jídla servírují doprostřed stolu. Díky tomu mohou návštěvníci ochutnat hned několik rozmanitých jídel. Exotické přísady do jednotlivých receptur dováží přímo z Asie, díky čemuž jsou samozřejmostí autentické chutě, které si snadno oblíbíte. Kromě samotných pokrmů stojí za zmínku i neotřelé asijské drinky či čaje.

4. PRU58

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PRU58 (@pru58.restaurant)


Filozofie této restaurace je založena na udržitelnosti jednotlivých surovin, využívání produktů od lokálních farmářů a pěstování vlastních bylin. V restauraci tedy pracují s českými surovinami, kterým dodávají typické asijské chutě. Výsledkem je dokonalá fúze obou kuchyní, kterou si budete opravdu užívat. Přes poledne zde servírují typický asijský streetfood, po setmění pak můžete vybírat z dynamického menu včetně degustačního. Za zmínku stojí i zdejší designový interiér, ve kterém se budete cítit opravdu skvěle.

5. TARO restaurant

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Taro (@taroprague)


V TARO restaurant si užijete nepopsatelný zážitek. Bar zde obklopuje celou otevřenou kuchyň a během posezení tedy budete pozorovat, jak se připravují vaše jídla. Přes poledne zde servírují čtyřchodové menu, večer si pak můžete pochutnat na degustační večeři o osmi chodech. Zdejší šéfkuchař se inspiruje zejména tradiční vietnamskou kuchyní a při navrhování jednotlivých pokrmů využívá neotřelé suroviny a nečekané techniky. Kapacita restaurace činí pouze 20 míst, proto je potřeba si to své rezervovat. Na druhou stranu se ale můžete těšit na skvělou komorní atmosféru.

6. Sansho

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sansho Restaurant (@sansho.cz)


Stylová restaurace s pestrou nabídkou asijských pokrmů nese označení Sansho. Zaměřuje se na přípravu pokrmů z kvalitního masa z pomalu chovaných zvířat. Kromě toho ctí tradiční techniky a veškeré pokrmy připravují s respektem k životnímu prostředí. Těšit se můžete na výrazné chutě a možnost využít párování jídel s nejrůznějšími funky nápoji. Ochutnat můžete piva z místních minipivovarů, pravá bio vína či rozmanité destiláty ze špičkových palíren. V této restauraci se zkrátka a jednoduše nudit nebudete.

7. HONG KONG Karlin

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Hong Kong Karlin (@hongkongkarlin)


Moderní asijská jídla v odvážném kabátku na vás čekají v restauraci HONG KONG Karlin. V restauraci se kombinují tradiční recepty se současnými trendy a výsledkem jsou originální pokrmy, které si snadno oblíbíte. Těšit se můžete třeba na vyzrálé voňavé kachny, křupavý bůček nebo třeba čerstvé ryby či krevety. Samozřejmostí jsou kombinace s čerstvou křupavou zeleninou, která je pro asijskou kuchyni tak typická.

8. Asian Temple

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Asian Temple (@asian_temple)


Skvěle hodnocená asijská restaurace v centru Prahy nese označení Asian Temple. Ochutnat zde přitom můžete rozmanité speciality napříč celým kontinentem. Ať už se jedná o speciality z japonského showgrilu teppanyaki, woku, indické pece Tandoor nebo zatoužíte po lahodném sushi, přijdete si na své. V restauraci se navíc nachází otevřená kuchyně, díky čemuž můžete kuchaře sledovat při jejich práci. Využít můžete také jeden ze dvou barů.

9. Yamato

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Yamato Prague (@yamatoprague)


Uvažujete, kam na asijské jídlo a chcete ochutnat pravé japonské maso Kobe? V tom případě navštivte restauraci Yamato. Právě zde se totiž na tuto specialitu zaměřují. Maso dováží letecky přímo z japonska, díky čemuž se můžete těšit na maximální autenticitu. Kromě toho můžete ochutnat také delikátní sake, tedy nápoj připravovaný z kvašené rýže. Zdejší šéfkuchař Richard Tomáš se pyšní titulem Grand World Sushi Championem, který získal až v dalekém Tokiu. I to svědčí o tom, že si v této restauraci opravdu pochutnáte.

10. Jam and Co.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený YAMANDCO (@yam_and_co)


Perfektní asijské pokrmy na vás čekají také v populární restauraci Jam And Co. Přes oběd si můžete pochutnat na poledním menu za výhodnější cenu, kromě toho na vás ale čeká i pestrý výběr z á la carte jídelního lístku. Ať už zatoužíte jen po menším občerstvení k vínu, nebo dostanete větší hlad, přijdete si na své. Čerstvé suroviny, poctivý přístup a úcta ke tradicím je přitom i v tomto případě samozřejmostí.

11. Nhà hai hành

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Nhà hai hành (@nhahaihanh)


Skvělá vietnamská restaurace v Praze nese označení Nhà hai hành. Pokud se sem vypravíte, ocitnete se během chvíle opravdu ve Vietnamu. Pochutnat si zde totiž můžete na tradičních vietnamských pokrmech servírovaných typickým způsobem. Jedná se o takové rodinné bistro, ve kterém se opravdu budete cítit tak, jako byste si udělali výlet přes celý svět. Restaurace se navíc objevila i v pořadu Souboj restaurací, který ji proslavil.

12. Modrý zub


Autentická thajská restaurace se skrývá pod označením Modrý zub. Nenachází se jen na jednom místě, naopak má pobočky napříč celou Prahou. V pohodové atmosféře si tedy můžete pochutnat třeba na typickém Pad Thai. Pokud se chcete rychle a dobře najíst, Modrý zub je skvělou volbou. Navíc díky několika pobočkám snadněji najdete volné místo.

13. Gao Den

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Gao Den (@gaodenprague)


Moderní vietnamská restaurace Gao Den dbají na autentickou chuť vietnamských pokrmů. V jednotlivých jídlech se prolínají autentické chutě, čerstvé suroviny a inovace. Gao Den je rodinná restaurace, za jejímž vznikem stojí bratři Khanh a Giang. Ti měli sen vytvořit restauraci s vietnamskou kuchyní, kterou znají ze svého dětství. Vybírat můžete buď z polední nabídky, nebo využít speciální večerní či sobotní nabídku.

14. Chi Xiao Mian

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený __sdoof (@__sdoof)


Cílem této restaurace je rozbít stereotypy, které kolem čínských restaurací panují. Restaurace se specializuje především na pokrm označovaný jako xiao mian, což v překladu znamená jednoduché nudle. Mísa s nudlemi obsahuje přes 15 různých ingrediencí, které se společně zasluhují o jedinečnou chuť. A jelikož zde vaření vidí jako umění, i v tomto případě se dočkáte efektní otevřené restaurace, abyste mohli kuchaře pozorovat při práci.

15. Mamam Bistro

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Mamam bistro (@mamambistro)


Zakladatelé restaurace Mamam Bistro vsadili na chutě, které měli tolik rádi ve svém dětství. Těšit se můžete třeba na originální a dokonale vychucené nudle, zajímavé krevetové burgery nebo třeba kari. Samozřejmostí jsou také typické asijské alkoholické i nealkoholické nápoje a líbivý interiér, ve kterém se budete cítit skvěle. Pokud hledáte pohodový podnik pro klidné posezení, s Mamam Bistro nesáhnete vedle.

Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *