• Menu
  • Menu

Nejlepší steaky v Praze aneb kam vyrazit na opravdu šťavnatý kus masa

Patříte mezi milovníky šťavnatých a dokonale opečených steaků? A chcete si na nějakou takovou specialitu vyrazit v Praze? Tak to jste tady správně. Předáme vám totiž tipy na nejlepší steaky v Praze, které se pyšní vysokou kvalitou masa, profesionální přípravou a perfektním dochucením. Pokud se chcete myšlenkami přenést do atmosféry tradičních amerických steakhousů, v tomto žebříčku si jistě přijdete na své.

1. Bílá kráva – steaky a francouzská venkovská kuchyně


Tato špičková francouzská venkovská restaurace funguje již od roku 1993 a těší se stále větší popularitě. Ochutnat zde můžete steaky z uzrálého hovězího masa od českých chovatelů. V jídelním lístku na vás čeká také jehněčí z jejich vlastní farmy a ovocné destiláty, které se vyrábí v jejich vlastní Palírně Radlík. O každém kusu masa se návštěvníci mohou dozvědět jeho přesné stáří, datum porážky i dobu zrání masa. Zdejší destiláty se pyšní řadou ocenění v Čechách i ve světě. Za zmínku stojí i speciální dezert připravovaný pomocí kapalného dusíku, který dokončí přímo u vašeho stolu. Pokud je vám zkrátka a jednoduše blízká zážitková gastronomie, tuto restauraci si nesmíte nechat ujít.

2. George Prime Steak


Chcete zažít atmosférou pravého amerického steakhousu? V tom případě jednoznačně vyrazte do George Prime Steak. Nachází se v historické části Prahy, ve Starém Městě. Samozřejmostí je výběr toho nejkvalitnějšího hovězího masa. Dopřát si ale můžete také čerstvé mořské ryby, kalifornská vína nebo třeba pravé americké koktejly. Zdejší maso pochází z několika farem z amerického středozápadu, kde chov probíhá zcela přirozeně. Krávy zde krmí velmi kvalitním krmivem na bázi kukuřice a samozřejmostí je i etické zacházení, které se podepíše na chuti masa. Steaky jsou dokonale propečené zvenčí a přitom vláčné uvnitř.

3. Dock House

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dock House (@dockhouse)


Dokonalé hovězí steaky si můžete dopřát i v této restauraci s názvem Dock House. Ve všední dny můžete vybírat z pestrého poledního menu, kromě toho je pro vás připravena také stálá nabídka. Ze steaků zde najdete třeba filet mignon, rib eye steak, flank steak, pravou hovězí svíčkovou nebo telecí roštěnou. Samozřejmostí je i pestrý výběr příloh a celý oběd či večeři můžete zakončit dezertem, třeba v podobě čokoládového fondánu či koblihy. Srdcem celé restaurace je otevřený lávový gril, na kterém se připravují jednotlivé speciality. Během návštěvy tedy zažijete i určitou kuchařskou show, díky níž budete moct sledovat přípravu vašeho masa v přímém přenosu.

4. Restaurace Ambiente Brasileiro


Další restaurací, která se specializuje na vynikající šťavnatá masa, je Ambiente Brasileiro. Jedná se o originální brazilskou restauraci, ve které si můžete užít stravování formou all you can eat. Ochutnat zde můžete brazilské sushi, maso z grilu na dřevěné uhlí nebo si vybrat z pestrého salátového baru. Maso zde připravují na otevřeném ohni, kde je napíchnuté na špíz tradičním jihoamerickým způsobem. O zajímavý zážitek je tedy skutečně postaráno.

5. Čestr


Pokud přemýšlíte, kam na nejlepší steak v Praze, neměla by vaší pozornosti uniknout špičková restaurace Čestr. Ta se zaměřuje výhradně na podávání masa z českých chovů. Maso zde pečou na nízkou teplotu ve speciálně vyvinuté sauně. Díky tomu si získává svou jedinečnou chuť, zůstává šťavnaté a křehké. Maso si sami bourávají a nechávají vyzrát, díky čemuž mají přípravu jídel pod kontrolou od samého začátku. Sami si zde můžete sestavit tříchodové menu, kdy lze vybírat ze zdejších nejoblíbenějších jídel.

6. Restaurace Červený Jelen

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Červený Jelen (@cerveny_jelen)


Skvělá atmosféra, vynikající steaky a perfektní pivo. To všechno je charakteristické pro populární restauraci Červený Jelen. Maso zde připravují na speciálním dvě tuny vážícím grilu Inferno, který je pomyslným králem mezi grily. Topí na něm pomocí 6-9 měsíců proschlého bukového a dubového dřeva z křivoklátských lesů. Výsledkem je vynikající kouřová chuť, která se propůjčuje jednotlivým kusům masa.

7. MeatEater Steak & Wine


V této skvěle hodnocené restauraci se snoubí výběr nejlepšího masa z celého světa a neobvyklé techniky v oblasti grilování a vaření. Zdejší majitel Daniele Govoni se v roce 2022 stal Evropským šampionem SCA (Steak Cookoff Association). I když se jedná o spíše malou restauraci (doporučujeme proto provést rezervaci), těšit se můžete na skutečnou explozi chutí. Vybírat můžete také z pokrmů připravovaných z vepřového, telecího nebo dokonce holubího masa. Samozřejmostí je pestrý výběr omáček a příloh k jednotlivým steakům.

8. Gran Fierro | Steakhouse Prague

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Gran Fierro (@granfierro_praha)


V tomto steakhousu si vychutnáte pravou argentinskou atmosféru. Zdejší pokrmy jsou ve velké míře připravovány na ohni, který se podepíše na jejich lahodné kouřové chuti. Těšit se můžete na vytříbené kulinářské techniky a čerstvé suroviny, které jistě ohromí všechny vaše chuťové pohárky. V tomto podniku si také můžete vybírat z nejširší nabídky argentinských vín v Praze. V nabídce ale najdete i sofistikované koktejly.

9. BEEF BAR

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Beef Bar (@beefbarprague)


Mezi nejlépe hodnocené steak housy v Praze se právem řadí i podnik Beef Bar. Ten se specializuje na perfektní steaky připravované z jihoamerického hovězího masa. Zdejší specialitou je také autentické pastrami. A dobré maso samozřejmě můžete zapít vynikajícím vínem. Tato restaurace spolupracuje s nejlepšími světovými vinaři. Ve všední dny lze vybírat také z pečlivě sestaveného poledního menu.

10. Stejkárna


Stejkárna je tradiční rodinná restaurace, která klade velký důraz na kvalitu připravovaných mas. Jednotlivé dodavatele pro své zákazníky pečlivě vybírají. Masa pochází převážně z jihoamerických chovů plemene Aberdeen Angus. Mezi další výběrové hovězí se řadí US Beef, což je maso z USA z plemene Black Angus. Ve všední den můžete vybírat z poledního menu, kromě toho je vám k dispozici i pestrý stálý jídelní lístek.

Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *