• Menu
  • Menu

Nejlepší snídaně v Praze? Doporučení na nejlepší podniky

Chystáte se v Praze na snídani a přemýšlíte, do jakého konkrétního podniku vyrazit? V tomto článku vám přinášíme hned 17 tipů na skvělá místa zaměřující se na podávání výběrové kávy a pestrý výběr sladkých i slaných pokrmů. Mnoho z těchto podniků navíc má svou vlastní pekárnu, díky čemuž si budete moct dopřát vynikající čerstvý chléb nebo třeba sladké koláče. Tak se pusťte do čtení a zjistěte, kam na nejlepší snídaně v Praze.

1. Etapa, Karlín

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Etapa (@etapa_pgfoodies)


Jednou z vyhlášených snídaňových restaurací v pražském Karlíně je bezpochyby podnik s označením Etapa. Zaměřují se na podávání specialit z lokálních surovin, které jsou plné neokoukaných kombinací. Pochutnat si zde můžete také na vynikající výběrové kávě, domácích limonádách či drincích. Pečou vlastní kváskový chléb a nejrůznější sladkosti. Snaží se o to, aby vše, co nabízí, pocházelo opravdu z prvotřídních surovin. Z hlediska kvality zde proto nejsou učiněny žádné kompromisy.

2. Osada, Holešovice

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Osada (@osada_holesovice)


V pražských Holešovicích za doporučení jednoznačně stojí podnik s označením Osada. Pochutnat si zde můžete na výběrové kávě z liberecké pražírny Nordbeans, kromě toho však čas od času najdete na mlýnku i některé zahraniční. V Osadě se najíte po celý den. Dát si můžete snídani, brunch, oběd i večeři. Sladké pečivo si zde pečou sami, chléb pochází z Esky. Pokud je venku hezky, je bonusem prostorná zahrádka ve vnitrobloku, kde si odpočinete od ruchu velkoměsta.

3. Café jen, Vršovice

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený café jen (@cafe_jen)


Skvělá kavárna a obchod s lokálními produkty. Tak lze ve stručnosti charakterizovat podnik Café jen. Připravují zde skvělé kávy z oblíbených pražíren. Kromě toho si můžete dát sezónní drinky, sendviče a koláče vlastní výroby. Součástí je dále obchod, ve kterém si lze zakoupit kávové doplňky, výběrovou kávu, čaje či pivo. Za rohem od kavárny se nachází skvěle hodnocená pekárna, v níž si můžete pochutnat na koláčích, dortech, sendvičích a mnohém dalším.

4. Eska, Karlín

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Eska (@eska_karlin)


Vyhlášený chléb i nejrůznější sladké dobroty. To se ukrývá v podniku Eska v Karlíně. Za doporučení stojí například sladké loupáky, buchty, koláče či bábovky. V jídelním lístku najdete vejce na mnoho způsobů, od tradičních až po ty originální. Nechybí však ani varianty pro příznivce sladkých snídaní. Zajít si zde můžete nejen na snídani, ale i lehký oběd, třeba v podobě polévky, salátu s uzeným lososem či brambor v popelu s originální koprovou omáčkou. Samozřejmostí je také výběrová káva, domácí limonády nebo pestrý výběr kvalitních vín pro váš brunch či podvečerní posezení.

5. Kavárna co hledá jméno, Smíchov


Další vyhlášená kavárna nese stylové označení Kavárna co hledá jméno. Nachází se v místě bývalé truhlárny. Ochutnat zde můžete vynikající výběrovou kávu, domácí dezerty i skvělé snídaně. Součástí podniku je dokonce galerie a multifunkční prostor k pronájmu. Součástí snídaňového menu jsou vejce na mnoho různých způsobů, sendviče, nebo třeba sladké lívance. V rámci odpoledního menu si pak můžete dopřát třeba polévku na zahřátí či různé obložené chleby.

6. Bistro Dvorek, Karlín

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dvorek Karlin (@dvorek_karlin)


Poctivé a zároveň neotřelé snídaně na vás čekají také v bistru Dvorek. Vybírat můžete z nejrůznějších vajíčkových specialit, obložených chlebů a dalších kombinací. Přes poledne se pak podnik promění v rychlé obědové bistro, které se zaměřuje na používání těch nejlepších surovin od lokálních producentů. Samozřejmostí je i v tomto případě vynikající káva, skvělé domácí limonády a drinky. Ochutnat zde dále můžete dobroty z jejich vlastní pekárny Malé Divy.

7. SmetanaQ Café & Bistro, Smetanovo nábřeží


Další skvělou kavárnou v Praze je SmetanaQ Café & Bistro. To se specializuje na kvalitní výběrovou kávu. V nabídce samozřejmě nechybí ani domácí dorty, koláče a zákusky. Pochutnat si dále můžete na kvalitním kváskovém chlebu. Kromě snídaní však podnik nabízí i odpolední menu nebo třeba polévky z čerstvé zeleniny a domácích vývarů. Posedět můžete jak uvnitř, tak i na útulné zahrádce.

8. Bjukitchen bistro, Nové Město

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bjukitchen (@bjukitchen)


V tomto bistru se můžete těšit nejen na perfektně vychucené snídaně, ale i obědy. Připravují zde lehká jídla, mezi která se řadí třeba obilné kaše nebo zeleninové saláty. Ve zdejší pekárně pak pečou čerstvé pečivo a granolu, kterou si můžete dát s ovocem nebo si ji odnést domů. Součástí menu jsou rozmanité vaječné speciality nebo obložená pečiva. Samozřejmostí je i v tomto případě velmi kvalitní káva, domácí limonády a mnoho dalšího.

9. ZRNO ZRNKO

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Zrno zrnko (@zrno_zrnko)


Pod trefným názvem Zrno Zrnko se skrývá autentická řemeslná pekárna s perfektním pečivem. Důraz je zde kladen na kvalitu základních surovin, převážně ruční práci a dostatek času pro kynutí a odpočinutí těsta. Za doporučení stojí zdejší prvotřídní kváskový chleba, bagety nebo koláče. A co by to bylo za snídani bez šálku lahodné kávy? I na tu si zde přijdete. Vybírat přitom můžete z oblíbených kávových nápojů, které vznikají z výběrové kávy.

10. Bistro Cafē Laskavá, Vinohrady


Tato kavárna si vaše srdce získá nejen pro pestrý jídelní lístek, ale i velmi útulný interiér, který doslova vybízí k odpočinku. V létě na vás navíc čeká zahrádka pro pohodové posezení na čerstvém vzduchu. Bistro se proslavilo zejména díky vynikajícím snídaním, jejichž nabídka je průběžně obměňována. Samozřejmostí je i pestrý výběr kávových nápojů, domácích limonád či čajů. A pokud zatoužíte po sladké tečce kdykoliv během dne, můžete si vybrat z bohatě zásobené vitríny.

11. Café Savoy, Malá Strana

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Café Savoy (@cafe.savoy)


Café Savoy je přes den rušná kavárna, večer se ale promění na klidnou restauraci. Přes den je podnik inspirován typickými vídeňskými kavárnami, večeře pak nachází inspiraci ve francouzské kuchyni. O špičkový zážitek se přitom stará kuchařský tým pod vedením Martina Čáslavky. Každý den to v kavárně voní čerstvým pečivem a zákusky, které vyrábí společně s vyhlášenou cukrárnou Myšák.

12. Můj šálek kávy, Karlín

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Můj šálek kávy (@mujsalekkavy)


Další skvělou kavárnou v Karlíně je Můj šálek kávy. Jak napovídá samotný název, můžete sem samozřejmě vyrazit na vynikající šálek kávy v mnoha různých podobách. Kromě toho však jídelní lístek tvoří spouta snídaňových dobrot, které zahrnují slané i sladké pochoutky. Dopřát si můžete třeba vynikající anglickou snídani, turecká vejce, opečené sendviče a mnoho dalšího. Důraz je kladen na kvalitu ingrediencí. Proto vejce pochází od slepic chovaných na podestýlce, kuřecí maso z farmy Rašovice a tak dále.

13. Šodó bistro, Dejvice

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Šodó (@sodo_bistro)


Dalším tipem na to, kam na snídani v Praze, je Šodó bistro nacházející se v Dejvicích. Zajít si sem můžete na vynikající kávu, vydatnou snídani, menší koláč nebo třeba příjemný oběd i s vínem. Zkrátka a jednoduše od každého něco. Vyhlášené jsou zejména zdejší lahodné buchtičky se šodó, které nemají nic společného s těmi ze školních jídelen. V bistru si pečou vlastní pečivo, které rozhodně stojí za ochutnání. Samozřejmostí je i zde kvalitní výběrová káva v mnoha oblíbených variacích.

14. Ippa Café

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený IPPA Café (@ippa_cafe)


Dalším perfektním podnikem na snídani je Ippa Café. V nabídce najdete spoustu specialit, které si vás získají skvělou chutí i kvalitou použitých surovin. Za doporučení stojí třeba zdejší velmi dobře vychucené saláty, obložené chleby s avokádem či vajíčkem, sladké buchtičky s krémem nebo lívance. V nabídce ale najdete i takzvanou fitness snídani, vejce v mnoha podobách či párečky. V jídelním lístku na vás ale čekají i nejrůznější sladká lákadla v podobě dortů a dalších dezertů. V klidném a útulném prostředí kavárny si pak zaručeně odpočinete kdykoliv během dne.

15. Bistro 8, Letná

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bistro 8 (@bistro_8_letna)


Bistro 8 je malý gastronomický ráj v Praze na Letné. Za pozornost stojí zejména zdejší skvělé polévky, vydatná ragů nebo elegantní a dokonale vychucené makronky. Bistro nachází inspiraci v typických francouzských bistrech, což se podepisuje i na nabídce zdejších pokrmů. Vyhlášený je třeba zdejší koláč s bryndzou a chřestem, bublanina či drobenkový koláč. Vše můžete zapít skvělým kvalitním vínem, výběrovou kávou nebo lahodnou domácí limonádou. A pomyslnou třešničkou na dortu je útulný interiér, ve kterém se budete cítit skoro jako doma.

16. Vejce Dejvice

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený VejceDejvice (@vejcedejvice)


Milujete snídaňové pokrmy kdykoliv během dne? Tak to by vaší pozornosti nemělo ujít bistro Vejce Dejvice. Snídaně zde totiž nabízí po celý den. Kromě toho můžete vybírat i z obědové nabídky, kávových nápojů či limonád. Samozřejmostí je využívání kvalitních ingrediencí. Proto vejce pochází výhradně od šťastných slepic. Nechybí ani čerstvě pražená káva pocházející z lokální pražírny. A samozřejmostí je i pestrý výběr sladkých teček v podobě dortů a dezertů.

17. TYPIKA Nusle

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Typika coffee (@typika.coffee)


Náš žebříček zakončíme neméně skvělým bistrem s označením TYPIKA. Ve zdejší nabídce najdete kvalitní výběrovou kávu, limonády i skvělá pečlivě vybraná vína. V nabídce brunchů se nachází spousta zajímavých pokrmů, jako jsou například míchaná vejce, pokrm s grilovaným bílým zelím nebo třeba francouzské toasty. Důraz je zde kladen také na kvalitu podávané kávy, vzhledem k tomu můžete ochutnat špičkovou výběrovou kávu.

Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *