• Menu
  • Menu

TOP 7: Kam na jídlo v Jičíně: doporučení na nejlepší restaurace

Vydejte se do Jičína a spojte svůj výlet s kvalitní gastronomií. Pokud tápete, jaké jsou nejlepší restaurace v Jičíně nebo kam zajít na dobrou kávu, využijte našeho průvodce. V tomto článku se podíváme na několik nejlepších podniků v tomto městě, které lákají na skvělé prostředí a vyladěný jídelní lístek. Tak se pusťte do jejich objevování.

1. Goodies Fresh Bistro – na vyladěný burger


Pokud dostanete chuť na skvěle vyladěný burger, polévku z čerstvé zeleniny nebo třeba salát plný chuti, vydejte se do Goodies Fresh Bistro. Veškeré pokrmy jsou zde připravovány z čerstvých surovin, díky čemuž si užijete skvělou chuť, na kterou budete dlouho vzpomínat. Vyhlášené jsou nejen zdejší burgery, ale i trhaná masa ve speciálních marinádách, tortilly nebo křupavé hranolky se slupkou. Pokud přemýšlíte, kam na jídlo v Jičíně, Goodies Fresh Bistro je perfektní volba.

2. Zajíčkův vinný bar – na víno a dobroty


Zajíčkův vinný bar je ideálním místem pro večerní posezení s rodinou či přáteli. Vybírat zde totiž můžete z více než 100 druhů vín. Nechybí ale ani točené pivo a míchané nápoje. Restaurace vaří z čerstvých surovin a vybírat můžete z masových i bezmasých pokrmů. Kromě toho v nabídce najdete přes 20 druhů tapas. A když zrovna na víno a slané pochoutky nemáte chuť? Nevadí. Dopřát si zde můžete také výběrovou kávu z italské pražírny nebo špičkové dezerty od TvůjKoláč.

3. Casa De Piedra – na mexickou kuchyni

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Casa Da Piedra (@_casadapiedra_)


Skvělá autentická mexická restaurace v Novém Jičíně se skrývá pod označením Casa De Piedra. Kromě typických mexických jídel ale v jídelním lístku najdete také řadu klasických českých i světových jídel. V pracovní dny nechybí ani pečlivě sestavované denní menu. Na čepu pak nechybí pivo, na své si přijdou také příznivci lahodných vín. Třešničkou na dortu je rovněž útulné prostředí restaurace, které vybízí k posezení ve dvou nebo ve skupině přátel. Pokud tedy váháte, kde se dobře najíst v Jičíně a mexická kuchyně je vašemu srdci blízká, tady budete s největší pravděpodobností opravdu nadšení.

4. Café Všehochuť – i na pozdější snídani

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Café Všehochuť (@cafevsehochut)


Do této kavárny si můžete zajít na odpolední zákusek i brzkou nebo pozdní snídani. Café Všehochuť přináší pestrý jídelní i nápojový lístek v čele s vysoce kvalitní výběrovou kávou ze známých českých pražíren. Snídaně zde servírují až do 14:00. Pokud si tedy rádi pospíte, tady budete opravdu spokojení. Sami si také pečou vlastní dorty a makronky, které rozhodně stojí za ochutnávku. Po celý rok můžete posedět v útulném prostředí kavárny, v letních měsících je navíc k dispozici hezká zahrádka. Mezi snídaňovou nabídkou aktuálně najdete třeba avokádový chleba, obložený bagel nebo vynikající tvarohové lívance.

5. Ristorante La Favorita – skvělá hotelová restaurace


Ristorante La Favorita je perfektně hodnocenou hotelovou restaurací. Je přitom součástí hotelu reSTART. Jednotlivé pokrmy vznikají pod taktovkou šéfkuchaře Ondřeje Růžičky, který patří mezi zastánce moderní gastronomie. Mezi speciality šéfkuchaře se řadí například marinované kalamáry, kokosové risotto nebo rolovaný vepřový bok s fíky a meruňkami. Ochutnat toho ale můžete mnohem více. Restaurace se chce odlišovat, a proto v jídelním lístku nenajdete žádná tradiční jídla, ale spíše neotřelé kombinace, které bezpochyby stojí za vyzkoušení.

6. Restaurace & Pizzeria Prosecco Jičín – na nejlepší pizzu v Jičíně


Pokud se chcete ocitnout jako na dovolené v Itálii a potěšit své chuťové buňky, vydejte se do této skvělé italské restaurace. Ochutnat zde můžete tu vůbec nejlepší pizzu v Jičíně. Tím ale nabídka rozhodně nekončí. V jídelním lístku najdete také čerstvé těstoviny na mnoho způsobů, autentické předkrmy a několik hlavních chodů s masem i bez. Nechybí samozřejmě ani řada alkoholických a nealkoholických nápojů, kvalitní italská káva a prosecco. Zkrátka a jednoduše skvělá kombinace. Ve všední dny pak můžete vybírat i z cenově výhodného denního menu s pestrou nabídkou pokrmů.

7. Kozlovna U Anděla – na poctivou českou kuchyni


Fanoušci dobrého piva by rozhodně neměli minout Kozlovnu U Anděla. Základem nabídky je tradiční česká kuchyně, kterou se však snaží připravovat moderním způsobem. Srdcem kozlovny je originální výčep zasazený do dřeva. Přes týden můžete vybírat z pestrého denního menu, kromě toho ale nechybí ani stálý jídelní lístek. V něm najdete třeba skvěle vychucené steaky, uzená žebra, svíčkovou na smetaně i spoustu malých pochutin k pivu nebo vínu. V rámci denního menu pak můžete zpravidla vybírat ze tří až čtyř jídel.

Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *