• Menu
  • Menu
Nejlepší zmrzlina v Praze

Kam na nejlepší zmrzlinu v Praze? TOP zmrzlinárny

Zmrzlina. Sladké potěšení, které je s obdobím léta a tepla v myslích mnoha lidí neoddělitelně spojeno podobně jako opalování a odpočinek u vody. Ať už milujete klasickou točenou zmrzlinu, kopečkovou, smetanovou, sorbetovou nebo třeba italské gelato, v Praze si rozhodně můžete přijít na své. Skvělých cukráren a zmrzlináren je zde nespočet. Ale pokud máte vytříbené jazýčky a chcete ochutnat ty nejlahodnější zmrzliny, které naše hlavní město nabízí, musíte si už trochu vybírat a vědět, kam zamířit. Pokud jste zatím neobjevili zmrzlinářství, které by splnilo všechny vaše vysoké nároky, dost možná ho najdete v našem žebříčku. Máme pro vás totiž 10 tipů, kam na nejlepší zmrzlinu v Praze.

Kam na zmrzlinu a gelato v Praze?

1. Crème de la Crème – za nejlepší italskou zmrzlinou v Praze

Crème de la Crème není jen jediné zmrzlinářství, ale rovnou řetězec několik pražských zmrzlináren vyrábějících především tradiční smetanové, italské, ale i sorbetové a jiné druhy zmrzlin. Jde o velmi stylové a elegantní zmrzlinové salóny, které dbají na vkusně a atmosféricky zařízené a designované interiéry – ale v první řadě samozřejmě na kvalitu zmrzliny.

Do Crème de la Crème zmrzlináren si můžete zajít na ulicích Husová či Národní v Praze 1, na ulici Francouzská v Praze 2, ale taky na ulicích Průběžná v Praze 10 či Pod Kaštany v Praze 6. Ať už tedy dostanete na špičkovou zmrzlinu chuť v centru či na okrajích metropole, Crème de la Crème na vás čeká. Za zmínku stojí, že na ulicí Národní provozuje tento řetězec i parádní zmrzlinové muzeum se 200 sty až 3 staletí starými exponáty.

A co si můžete v Crème de la Crème dát? Samozřejmě lahodné smetanové zmrzliny vyráběné z jihočeského mléka a smetany a italských oříšků – od brontských pistácií až po „vlašáky“ ze Sorrenta. Kromě klasických příchutí se dočkáte i specialit, jako je levandulová, čoko chili či Bayleis zmrzlina a mnohé další.

Dokonalé osvěžení mohou nabídnout ovocné zmrzlinové sorbety a v Crème de la Crème nezapomínají ani na milovníky zdravého životního stylu, pro které mají zmrzliny bez cukru (kromě toho, který je přirozeně v mléce), anebo na vegany. Aktuální specialitkou jsou pak zmrzliny cocoguard z mladého fermentovaného kokosu! To si nesmíte nechat ujít.

2. Zmrzlinář

Zmrzlinu od „Zmrzlináře“ si můžete dopřát v cukrárně, kterou najdete na ulici Slezská v Praze Vinohradech. Jde o velmi stylovou, moderní cukrárnu, která láká už svým prostředím a otevřená je denně od 11 do 19 hodin. Základem nabídky jsou lahodné osvědčené příchutě: vanilková, čokoládová, pistáciová a jahodová. Kromě toho však nabídka vždy zahrnuje i dalších 12 příchutí, které se různě mění, takže se můžete nechat překvapit.

Zmrzlinář nabízí kopečkové smetanové zmrzliny, ale je zde i skvělý výběr ovocných sorbetů, které v létě skvěle osvěží a dát si můžete i výbornou kávu, horkou čokoládu či víno. Příjemné místo pro posezení a ochutnání velmi dobré zmrzliny, které zde funguje už více než 10 let. Kromě cukrárny provozuje Zmrzlinář na Vinohradech během sezóny i mobilní stánek.

3. Angelato

Angelato je rodinný výrobce řemeslné zmrzliny, který si zakládá na „čistotě“ svých výrobků, které neobsahují konzervanty, umělá barviva, sladidla či polotovary a průmyslové přísady. Naopak v Angelato vyrábějí zmrzlinu tradičním způsobem v malém objemu a z ingrediencí pocházející převážně od regionálních farmářů. Zároveň s důrazem na sezónní suroviny a chutě.

V nabídce Angelato najdete smetanové zmrzliny v italském stylu, ale taky ovocné zmrzlinové sorbety. Pro Angelato je navíc charakteristická jistá záliba v drobném experimentování. A tak se kromě poměrně běžných příchutí můžete setkat často i s velmi kuriózními „modely“, jako je třeba zmrzlina s příchutí olivového oleje a bazalky či krupicové kaše nebo rýže. Nabídka nicméně není stálá, takže vás každý měsíc může překvapit něco nového.

Angelato provozuje čtyři menší zmrzlinárny v Praze. Najdete je v Praze 1 na ulici Rytířská a Újezd a v Praze 6 na ulicích Bělohorská či Dejvická. Zmrzlinu Angelato si však taky můžete objednat na e-shopu a nechat dovézt až domů.

4. Puro Gelato – na nejlepší gelato

Puro Gelato znamená v překladu „čistá zmrzlina“ – konkrétně italská zmrzlina. V Puro Gelato si zakládají na používání čistě přírodních surovin a zmrzlinu vyrábějí řemeslným způsobem z farmářské smetany, bez barviv, konzervantů a podobně. Oproti běžné zmrzlině je gelato šlehané pomaleji za nižší teploty a obsahuje méně tuku. Těšit se můžete na krásně krémovou konzistenci a lahodnou chuť.

Že v Puro Gelato dělají opravdu dobrou italskou zmrzlinu, dokazuje i vítězství v soutěži Gelato World Tour, podle které jde rovnou o nejlepší gelato v Praze. Puro Gelato můžete opět ochutnat hned na několika místech v Praze. Na Rašínově nábřeží v Praze 2 Výtoni, další zmrzlinárny najdete v Paláci Karlín či ve Vinohradech na ulici Rybalkova. Kromě zmrzliny můžete v těchto cukrárnách ochutnat i řemeslně vyráběné zákusky a dorty, takže vaše chuťové buňky budou jásat a plesat.

5. Šabatovo zmrzlinářství

Další známé a oceňované pražské zmrzlinářství začínalo před deseti lety v provozovně v Jesenici u Prahy. Dnes už má Šabatovo zmrzlinářství pobočky i v Týnci nad Sázavou, ale taky v Praze Kunraticích na ulici K Libuši a taky v Praze Vinohradech na ulici Lucemburská u náměstí Jiřího z Poděbrad. A další provozovny se chystají.

Úspěchu Šabatova zmrzlinářství se nelze divit, protože kvalita zmrzliny je zde opravdu vynikající. Tento zmrzlinář klade důraz na velmi autentické a velmi intenzivní chutě a špičkové suroviny. Ve zmrzlinách můžete cítit pravou a vydatnou chuť ovoce, zrníčka vanilkových lusků pocházejících z Madagaskaru či třeba pistácie ze Sicílie, mandle z Avoly nebo nejkvalitnější čokoládu.

Kromě mimořádně poctivé, řemeslně vyráběné zmrzliny v italském stylu nabízí Šabatovo zmrzlinářství i skvělou kávu či zákusky. Toto zmrzlinářství rozhodně stojí za pozornost.

6. Parlor Café – na unikátní zmrzlinové sendviče

Parlor Cafénení typické a čistokrevné zmrzlinářství, ale spíše stylová, moderní kavárna, bistro a cukrárna, kterou najdete v Praze na ulici Křižíkova. Zdejší špičková gastronomie vás okamžitě uchvátí. Nádherná a poctivá jídla kombinují to nejlepší z tradice a moderních přístupů. Zajít si sem můžete na skvělou snídani i oběd, ale taky na kávu či drink a samozřejmě na zmrzlinu.

Specialitou zdejšího podniku jsou zmrzlinové sendviče nazývané „Parlorky“, které mají podobu jakéhosi okouzlujícího zmrzlinového hamburgeru, akorát místo masa mezi bulkami je tvoří špičková zmrzlina mezi domácími sušenkami cookies. Parlor Café svou zmrzlinu přímo nevyrábí, ale odebírá ji od pražského zmrzlinářství Crème de la Crème, což nás vrací hned k prvnímu bodu našeho žebříčku. Tak jako tak je Parlor Café místo, ve kterém budou v sedmém nebi i nejmlsnější gurmáni.

7. Amato gelateria

Amato Gelateria je italské zmrzlinářství, které nese jméno po svém zakladateli, Pietru Amatovi. V současnosti Amato provozuje hned dvě zmrzlinárny v Praze – a to Amato U Itala na Vodičkově (Praha 1) a Amato na Kamenické na Letné. Opět se můžete těšit na řemeslné „gelato naturale“, jak svou zmrzlinu nazývá sám výrobce a odkazuje tím k čisté výrobě bez barviv, konzervantů apod. Stejně tak se na vás ve zmrzlině těší sezónní a farmářské ovoce, smetana a další kvalitní přísady.

Amato si ve svých cukrárnách zakládá i na prvotřídní kávě a nabízí i výběr domácích dortů a zákusků. Ať už máte rádi klasické gelato, sorbety nebo třeba atraktivní, načančané a lahodné zmrzlinové poháry, U Itala si přijdete na své.

8. Zmrzlinárna Braník

Pokud byste čekali pivní zmrzlinu, budete asi zklamáni. Ale pokud máte zálusk „jen“ na prvotřídní, lahodnou zmrzlinu, jistě budete nadšeni. Zmrzlinárnu Braník najdete v Pražském Braníku na ulici Branická, ale navštívit můžete i pobočky v Nymburku či Kutné Hoře.

Braník nabízí řemeslnou zmrzlinu s přírodním složením bez konzervantů a barviv. Těšit se můžete na smetanové zmrzliny i sorbety. Nabídka se průběžně mění, ale vždy na vás čeká alespoň devět příchutí smetanové zmrzliny a téměř stejně tolik sorbetů.

9. La Zmrzka

Rodinné zmrzlinářství La Zmrzka provozuje několik zmrzlináren v okrajových částech Prahy (Stodůlky, Barrandov, Holešovice, Smíchov a Dobřichovice). Kromě pevných zmrzlináren však jezdí taky se zmrzlinovým truckem, který si lze dokonce objednat na oslavu, svatbu či jinou akci.

La Zmrzka každý den nabízí na deset druhů zmrzliny a sorbetů. Zmrzlinárna nabízí taky skvělou kávu, ale i dorty, zákusky nebo obložené chlebíčky a jednohubky, které si lze opět objednat v rámci cateringu pro firemní, soukromou či jinou akci. Zmrzlinárny La Zmrzka se těší velmi pěknému hodnocení, a pokud budete poblíž některé z poboček, stojí za to tuto zmrzlinu ochutnat.

10. Cukrář Skála

Cukrárnu Cukráře Skály můžete od roku 2017 navštívit ve Šporkovském paláci. Druhá pobočka pak vznikla na pražské ulici Dlouhá. Jak název napovídá, nejde pouze o zmrzlinářství, ale cukrárny se vším všudy. Hlavní roli zde hrají vynikající domácí zákusky, koláče či pralinky. Cukrář Skála se však zabývá i výrobou těch nejlepších dětských či svatebních dortů. A samozřejmě nechybí ani zmrzlina, jinak Cukrář Skála do našeho žebříčku příliš nezapadal.

Těšit se můžete na ovocné i smetanové zmrzliny, ale dokonce i na domácí nanuky a zmrzlinové dorty. Sortiment obzvlášť zaujme milovníky exotických příchutí a originálních kombinací, jako je třeba malina s podmáslím a skořicí. Nabídka se nicméně průběžně mění, takže nezbývá, než se nechat překvapit – anebo se před návštěvou podívat na web na aktuální výběr.

Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *